Monday, May 11, 2009

~~ HARI IBU ~~

semalam hari ibu...satu dunia sambut hari ibu... aku bertuah sbb masih mempunyai ibu (maa). sayang sgt2 kat maa aku.. rindu sgt2... maa suh balik kg, rindu katanya.... aku pun nak balik sgt2.... tapi apa leh wat, husband aku tak leh cuti..kena standby sampai bulan 6... ada la gak merajuk ngan dia sbb tak leh balik kg, tapi tu tanggungjawab dia kan... kawen ngan tentera, kena la terima kerja dia kan... dah cop sepuluh jari akan berkhidmat untuk negara.... negara 1st, family 2nd... kecil hati kan? tapi sekarang aku dah mula faham... jika dia pilihan aku, maka tugasnya juga aku kena terima...

Maa aku, aku tak leh la, bila dia asyik duk sebut2 rindukan anak2 pompuan dia.. tiga2 anak pompuan dia kat putrajaya... ajak datang sini tak nak...sayang takut cacing mati kat kampung nu ha..parent aku ni wat bisnes cacing..tapi masih dalam percubaan lagi ha.... aku ngan adik aku plan nak balik ngan bas..tapi tak tau la lagi..tak minta izin lagi ngan husband aku ha... nak drive kalau husband aku tak de tak larat la...penat tu dari putrajaya ke kelate..dulu masa tgh gian bawak keter leh la aku tahan...tapi skrg tak leh dah..cpt ngantuk....tambah lagi dalam perut ni ada org..lagi aku risau kalau drive sorg2..... adik aku leh drive, tapi paham2 la kan, kalau bawak keter aku, tak sesuai, dia kecik sgt..cam tak de pemandu plak keter tu...cam hantu yg bawak..kecik sgt org nya...nak balik ngan keter dia lak, tak leh nak tukar2, aku tak berapa pandai bawak manual...tambah lagi kalau jauh2 haa...dah lama aku tak bawak keter manual..yg aku tau tekan minyak ngan brek jer...huhuhu...kesian kan...

2 comments:

  1. iyo la tu ha...so jadi balik ke tak ni ha?

    ReplyDelete